Over Lydia

Opleidingen

  • Iemt practitioner bij Anne ten Brinke 2022
  • Orthomoleculaire therapie bij Natura Foundation en bijscholing; Darmherstelplan, de inzet van vetzuren, post COVID restklachten, immuunsysteem, het microbioom en immuunsysteem van baby’s : de invloed van de geboorte 2021-2022
  • Hormoontherapie bij HCN 2019
  • Integrale leefstijl- en vitaliteitscoaching bij Mark Academy 2017
  • Opleidingen SEH/MC/IC/CCU 1993-2000
  • MBO en HBO verpleegkunde 1986-1992

Als zeventien jarige ontfermde ik me voor het eerst over patiënten. Het was een spannende en tegelijkertijd een uitdagende periode waarin ik leergierig en gedreven was. Naast mijn hart voor de zorg was ik erg geïnteresseerd in het menselijk functioneren. Dit leidde ertoe dat ik steeds opleidingen ben blijven volgen. Ik werkte voornamelijk in de acute en intensieve zorg. In de laatste jaren werkte ik op de hartrevalidatie en kwam in aanraking met preventie en begeleiding naar een gezondere leefstijl. Ik raakte gefascineerd door de invloed die de mens zelf kan uitoefenen op klachten en gezondheid. Dit heeft ertoe geleid dat ik na 33 jaar ben gestopt in de zorg en me sindsdien richt op leefstijl verandering, bewustwording van vitaliteit en het vinden van de oorzaak van klachten. Door op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten kunnen we het behandelen van symptomen voorkomen. Als ervaringsdeskundige houd ik me graag bezig met ‘wat heeft iemand nodig’ om weer te helen.
Mijn wens is dat de reguliere geneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde steeds meer gaan samenwerken. Remko Kuipers cardioloog in het OLVG en gepromoveerd op evolutionaire geneeskunde, loopt daarin, mijns inziens voorop. Ik zou het liefst naast elk ziekenhuis een gezondheidshuis gebouwd zien worden.